TF erbjuder en naturlig gemenskap mellan personer som är verksamma inom trafikplanering eller som har ett intresse för trafikfrågor. Genom utbyte av tankar och erfarenheter bidrar vi till att höja engagemanget och kunskapsnivån om vårt ämne.

TF erbjuder en naturlig gemenskap mellan personer som är verksamma inom trafikplanering eller som har ett intresse för trafikfrågor. Genom utbyte av tankar och erfarenheter bidrar vi till att höja engagemanget och kunskapsnivån om vårt ämne. Vi anordnar löpande föreläsningar och after works. En gång om året går vår konferens TF-dagarna av stapeln. Som medlem får du medlemstidningen Reflexen 4 gånger per år och möjlighet att söka föreningens resestipendium för en studieresa, se vidare info under Priser och stipendier.

Medlemspriser per år:

  • Ordinarie medlem: 300 kr
  • Pensionär: 200 kr
  • Student: 50 kr

Fakturering och avprickning av medlemsavgift sker sedan 2019 via Föreningssupport/Bizsys AB. Därför betalas medlemsavgiften till deras bankgiro. Detta förenklar föreningens administration och innebär lägre kostander.

Efter en period med oavsiktlig stiltje beträffande aktiviteter i Gripen finns nu en plan för årets aktiviteter. Inbjudan och ytterligare detaljer kommer att komma separat till vart och ett av tillfällena men för att ni ska kunna planera in dem i kalendern presenteras de kort redan nu. 

7 juni: Studiebesök i Trelleborgs hamn! Hur styr man trafiken i en hamn med gående, personbilar, bussar, lastbilar, löstrailer, tåg och fartyg? Hur ser utvecklingsplanerna ut för Trelleborgs hamn och vad får det för effekter i staden? 

15 september: Besök på Tyréns nya kontor i Helsingborg med föredrag om intressanta och aktuella projekt.

Någon gång under hösten: Filmkväll hos K2 i Lund! Vi tittar tillsammans på några spännande dokumentärfilmer med både bra och dåliga exempel på stadsförändring och kollektivtrafik, diskuterar dem livligt samt äter och dricker något till. 

Dessutom finns förslag om att ha en After Work med nätverkande för TF-medlemmar på någon pub i någon (eller flera) städer i Skåne. Är det någon medlem som kan ta på sig att arrangera något sådant får ni gärna höra av er till mig! 

Hälsar
Carl Björklund, 
Lokal kontaktperson Gripen

Fly från höstmörkret en stund och sätt dig tillrätta i favoritfåtöljen. Nu har det kommit en ny Reflexen! Det senaste numret finns på Reflexen 2015-3 och alla tidigare under fliken Reflexen i menyn. 

Följ oss på